Help for integrating the Laravel package
Forum rules: Always add your Laravel, Aimeos and PHP version as well as your environment (Linux/Mac/Win)
#4821 by schoelli
25 Oct 2017, 17:27
I have installed Aimeos 2017.10 in my existing Laravel 5.4 project. The shop page loads successfully, but when I try to open the admin page there is the following exception:


(1/1) Exception
Item with ID "" in "locale.site.id" not found
in Base.php (line 616)
at Base->getItemBase('locale.site.id', null, array(), false)
in Standard.php (line 365)
at Standard->getItem(null)
in AdminController.php (line 49)
at AdminController->indexAction(object(Request))
at call_user_func_array(array(object(AdminController), 'indexAction'), array(object(Request)))
in Controller.php (line 55)
at Controller->callAction('indexAction', array(object(Request)))
in ControllerDispatcher.php (line 44)
at ControllerDispatcher->dispatch(object(Route), object(AdminController), 'indexAction')
in Route.php (line 203)
at Route->runController()
in Route.php (line 160)
at Route->run()
in Router.php (line 574)
at Router->Illuminate\Routing\{closure}(object(Request))
in Pipeline.php (line 30)
at Pipeline->Illuminate\Routing\{closure}(object(Request))
in Pipeline.php (line 102)
at Pipeline->then(object(Closure))
in Router.php (line 576)
at Router->runRouteWithinStack(object(Route), object(Request))
in Router.php (line 535)
at Router->dispatchToRoute(object(Request))
in Router.php (line 513)
at Router->dispatch(object(Request))
in Kernel.php (line 174)
at Kernel->Illuminate\Foundation\Http\{closure}(object(Request))
in Pipeline.php (line 30)
at Pipeline->Illuminate\Routing\{closure}(object(Request))
in LogLastUserActivity.php (line 25)
at LogLastUserActivity->handle(object(Request), object(Closure))
in Pipeline.php (line 148)
at Pipeline->Illuminate\Pipeline\{closure}(object(Request))
in Pipeline.php (line 53)
at Pipeline->Illuminate\Routing\{closure}(object(Request))
in VerifyCsrfToken.php (line 65)
at VerifyCsrfToken->handle(object(Request), object(Closure))
in Pipeline.php (line 148)
at Pipeline->Illuminate\Pipeline\{closure}(object(Request))
in Pipeline.php (line 53)
at Pipeline->Illuminate\Routing\{closure}(object(Request))
in ShareErrorsFromSession.php (line 49)
at ShareErrorsFromSession->handle(object(Request), object(Closure))
in Pipeline.php (line 148)
at Pipeline->Illuminate\Pipeline\{closure}(object(Request))
in Pipeline.php (line 53)
at Pipeline->Illuminate\Routing\{closure}(object(Request))
in Language.php (line 35)
at Language->handle(object(Request), object(Closure))
in Pipeline.php (line 148)
at Pipeline->Illuminate\Pipeline\{closure}(object(Request))
in Pipeline.php (line 53)
at Pipeline->Illuminate\Routing\{closure}(object(Request))
in StartSession.php (line 64)
at StartSession->handle(object(Request), object(Closure))
in Pipeline.php (line 148)
at Pipeline->Illuminate\Pipeline\{closure}(object(Request))
in Pipeline.php (line 53)
at Pipeline->Illuminate\Routing\{closure}(object(Request))
in AddQueuedCookiesToResponse.php (line 37)
at AddQueuedCookiesToResponse->handle(object(Request), object(Closure))
in Pipeline.php (line 148)
at Pipeline->Illuminate\Pipeline\{closure}(object(Request))
in Pipeline.php (line 53)
at Pipeline->Illuminate\Routing\{closure}(object(Request))
in EncryptCookies.php (line 59)
at EncryptCookies->handle(object(Request), object(Closure))
in Pipeline.php (line 148)
at Pipeline->Illuminate\Pipeline\{closure}(object(Request))
in Pipeline.php (line 53)
at Pipeline->Illuminate\Routing\{closure}(object(Request))
in CheckForMaintenanceMode.php (line 46)
at CheckForMaintenanceMode->handle(object(Request), object(Closure))
in Pipeline.php (line 148)
at Pipeline->Illuminate\Pipeline\{closure}(object(Request))
in Pipeline.php (line 53)
at Pipeline->Illuminate\Routing\{closure}(object(Request))
in Pipeline.php (line 102)
at Pipeline->then(object(Closure))
in Kernel.php (line 149)
at Kernel->sendRequestThroughRouter(object(Request))
in Kernel.php (line 116)
at Kernel->handle(object(Request))
in index.php (line 53)

Can somebody help me?
#4824 by aimeos
26 Oct 2017, 09:09
The user you've logged in with doesn't have a value in the siteid column of the users table because it wasn't created by the "./artisan aimeos:account" command.

To get around this, we released a new version (2017.10.3) which handles this without throwing an error.