Help for integrating the Laravel package
Forum rules: Always add your Laravel, Aimeos and PHP version as well as your environment (Linux/Mac/Win)
#3537 by alfredlaggner
19 Oct 2016, 07:51
I feel bad having to complain about this error again. I can't figure this out. I was successfully editing my mapping for several hours. Then I added a catalog mapping. It did not help me. So I removed it. So I re-created the exact same status as before but now it does not work anymore. I deleted and recreated the input file. Double checked the length. But now it throws this error again:
[Symfony\Component\Debug\Exception\FatalThrowableError]
Call to a member function fromArray() on null


I have a deadline on my project and this is driving me insane. Am I the only one who has this issue?
Any hint is appreciated.
Thank you.
#3549 by aimeos
19 Oct 2016, 16:58
Maybe, you can at least give it a try. The easiest way is to drop and recreate the database and do a "composer update" followed by a "php ./artisan aimeos:setup". Afterwards all tables are recreated and the basic data (without demo data) is there again.
#3568 by alfredlaggner
24 Oct 2016, 23:14
1) Taxes
How can I display prices without tax information? I already set taxflag to false but it still shows.
Code: Select all    'mshop' => [
        'price' => [
            'taxflag' => false,
        ]
    ],


Prices are already inclusive tax.

2) Order confirmation email.
I set the email information like this
Code: Select all    'client' => [
        'html' => [
            'content' => [
                'baseurl' => 'http://greenacresrx.com/', //2016.04 and up
            ],
            'common' => [
                'template' => [
                    'baseurl' => public_path('packages/aimeos/shop/themes/classic'),
                ],
            ],
            'email' => [
                'from-email' => 'canna@greenacresrx.com',
                'from-name' => 'Greenacres',
            ],
        ],
    ],


I test ordered a product but no confirmation email was sent to me.
Is there more to configure?
Are the cron jobs running by default? If no, how do I turn them on?

Thank you,

Alfred
Is there some kind of debug mode to see where the email went?
#3570 by aimeos
25 Oct 2016, 09:58
alfredlaggner wrote:1) Taxes
How can I display prices without tax information? I already set taxflag to false but it still shows.
Prices are already inclusive tax.


If you would like to ship our products worldwide and your shop is in the EU, your prices must contain the tax of your country by default. For B2B and orders outside the EU, the tax needs to be removed during the checkout process if you don't have shops for specific countries or regions. The Aimeos company offers a VAT plugin for this: https://aimeos.com/extensions/

alfredlaggner wrote:2) Order confirmation email.
I set the email information like this


Your configuration seems to be OK.

alfredlaggner wrote:I test ordered a product but no confirmation email was sent to me.
Is there more to configure? Are the cron jobs running by default? If no, how do I turn them on?


You have to set up cron jobs on your server that executes the "./artisan aimeos:jobs" command:
https://aimeos.org/docs/Laravel/Configure_cronjobs#Tasks

alfredlaggner wrote:Is there some kind of debug mode to see where the email went?


Not yet, but that's a good idea. We will add debug logging for all e-mails sent.
#3644 by alfredlaggner
15 Nov 2016, 18:08
How to you resolve the issue of uploading large numbers of media files? I have about 300 images to add to products. They are stored on my workstation.
Right now I have multiple steps for each image. It seems like a batch upload system of some sort would be very handy.

Thank you again for all the prompt answers to my inquiries!
#3645 by aimeos
16 Nov 2016, 12:50
Add the image names to your CSV file and import them together with your product data. Upload the files via FTP (or whatever fits best for you) to your server. You can configure the base URL to your image files via https://aimeos.org/docs/Configuration/Core/client/html/common/content/baseurl
#3648 by alfredlaggner
17 Nov 2016, 00:18
I set up the image upload as suggested by you in the above post. I imported two images but they only show in the product overview window and nowhere else. (Not in product details and not in admin).

Here are the chrome browser inspect data


I cleared chache, but no change.
Capture.PNG
Capture.PNG (48.73 KiB) Viewed 898 times