Problem with sending scheduled e-mails

Questions around the TYPO3 integration and plugins as well as Flow and NeosCMS
Forum rules
Always add your TYPO3/Flow, Aimeos and PHP version as well as your environment (Linux/Mac/Win)
WahnM
Posts: 12
Joined: 12 Jun 2015, 14:45

Problem with sending scheduled e-mails

Post by WahnM » 12 Jun 2015, 14:53

Hi!
The shop is working fine, but a scheduler-task makes problems.
If I manually start the task (Order payment related E-Mail...) I get the following error (shortend):

PHP Warning: Illegal offset type in .../typo3conf/ext/aimeos/Resources/Libraries/zendframework/zend-i18n/src/Translator/Translator.php line 441

On line 441 is the following code:
if (isset($this->messages[$textDomain][$locale][$message])) {
return $this->messages[$textDomain][$locale][$message];
}


If I deactived the code, the whole shop is not translated togerman, but the scheduler-task works.

The same task does not start automatically. Maybe because of the mentioned error ?
It seems that the language setting of typo3 is the problem? How can I solve it?

Best wishes
Marcus

User avatar
aimeos
Administrator
Posts: 3207
Joined: 01 Jan 1970, 00:00

Re: Problem with sending scheduled e-mails

Post by aimeos » 12 Jun 2015, 16:12

WahnM wrote: PHP Warning: Illegal offset type in .../typo3conf/ext/aimeos/Resources/Libraries/zendframework/zend-i18n/src/Translator/Translator.php line 441
What language IDs do you have configured in your shop (could you make a screenshot for the "Locale" tab in the admin interface) and which language IDs are used in the existing orders in the mshop_order_base table?

User avatar
aimeos
Administrator
Posts: 3207
Joined: 01 Jan 1970, 00:00

Re: Problem with sending scheduled e-mails

Post by aimeos » 12 Jun 2015, 16:41

Did you overwrite translations using the TS config field in the scheduler task?
The error occurs if the content of $message is an array instead of a string which is most likely caused by an invalid translation entry.

WahnM
Posts: 12
Joined: 12 Jun 2015, 14:45

Re: Problem with sending scheduled e-mails

Post by WahnM » 14 Jun 2015, 10:12

Thanks for reply.
Hm. Enclosed you find my language setting in the root page an the local configuration of the aimeos shop. I will take a look at the table und reply as soon as psossible.
Bye
Attachments
root.jpg
root.jpg (34.05 KiB) Viewed 1268 times
aimeo.jpg
aimeo.jpg (44.27 KiB) Viewed 1268 times

WahnM
Posts: 12
Joined: 12 Jun 2015, 14:45

Re: Problem with sending scheduled e-mails

Post by WahnM » 14 Jun 2015, 11:28

aimeos wrote:Did you overwrite translations using the TS config field in the scheduler task?
The error occurs if the content of $message is an array instead of a string which is most likely caused by an invalid translation entry.
No. I didn't. IS it possible to set a valid entry?

I've now tried to send messages manually after deleting the country code in the root page. But same problem. Now I will take a look at the corresponding table.
CU
Marcus

WahnM
Posts: 12
Joined: 12 Jun 2015, 14:45

Re: Problem with sending scheduled e-mails

Post by WahnM » 14 Jun 2015, 11:36

aimeos wrote:Did you overwrite translations using the TS config field in the scheduler task?
The error occurs if the content of $message is an array instead of a string which is most likely caused by an invalid translation entry.
Here it is. In my opinion it is okay!?

WahnM
Posts: 12
Joined: 12 Jun 2015, 14:45

Re: Problem with sending scheduled e-mails

Post by WahnM » 14 Jun 2015, 11:40

Sorry. Picture didn't load. So here is the URL:

Image

User avatar
aimeos
Administrator
Posts: 3207
Joined: 01 Jan 1970, 00:00

Re: Problem with sending scheduled e-mails

Post by aimeos » 14 Jun 2015, 15:20

Do you have only one entry in the locale tab of the admin interface with language "de" and currency "EUR" or are there more?

WahnM
Posts: 12
Joined: 12 Jun 2015, 14:45

Re: Problem with sending scheduled e-mails

Post by WahnM » 15 Jun 2015, 09:00

Only one. de with euro.

boettner
Posts: 51
Joined: 09 Feb 2015, 17:49

Re: Problem with sending scheduled e-mails

Post by boettner » 15 Jun 2015, 14:17

WahnM wrote: PHP Warning: Illegal offset type in .../typo3conf/ext/aimeos/Resources/Libraries/zendframework/zend-i18n/src/Translator/Translator.php line 441
just wanted to add: same problem here.

Cheers
Robert.

Post Reply