Problem with sending scheduled e-mails

Questions around the TYPO3 integration and plugins as well as Flow and NeosCMS
Forum rules
Always add your TYPO3/Flow, Aimeos and PHP version as well as your environment (Linux/Mac/Win)
boettner
Posts: 51
Joined: 09 Feb 2015, 17:49

Re: Problem with sending scheduled e-mails

Post by boettner » 15 Jun 2015, 14:20

This is my locale tab
Image

User avatar
aimeos
Administrator
Posts: 3097
Joined: 01 Jan 1970, 00:00

Re: Problem with sending scheduled e-mails

Post by aimeos » 15 Jun 2015, 21:36

Which TYPO3 and Aimeos versions are you using?

boettner
Posts: 51
Joined: 09 Feb 2015, 17:49

Re: Problem with sending scheduled e-mails

Post by boettner » 16 Jun 2015, 05:41

aimeos wrote:Which TYPO3 and Aimeos versions are you using?
TYPO3 6.2.12 and Aimeos 2.2.2

WahnM
Posts: 12
Joined: 12 Jun 2015, 14:45

Re: Problem with sending scheduled e-mails

Post by WahnM » 16 Jun 2015, 08:24

Same versions (6.2.12 and 2.2.2 from TER)

User avatar
aimeos
Administrator
Posts: 3097
Joined: 01 Jan 1970, 00:00

Re: Problem with sending scheduled e-mails

Post by aimeos » 16 Jun 2015, 12:46

The problem was a NULL value for the country ID that caused the the Zend translator implementation to generate a warning. Could you please install this version and try again: http://aimeos.org/fileadmin/download/aimeos_2.2.3.zip

It should fix the problem and will be the base for the next minor release.

Many thanks to Robert for this help!

boettner
Posts: 51
Joined: 09 Feb 2015, 17:49

Re: Problem with sending scheduled e-mails

Post by boettner » 16 Jun 2015, 16:18

Thanks for this fix and your support, looks great.

Still have a problem with the cronjob itself though. But thats related to ISPConfig and OS user rights I think. Will track that down tomorrow.

WahnM
Posts: 12
Joined: 12 Jun 2015, 14:45

Re: Problem with sending scheduled e-mails

Post by WahnM » 19 Jun 2015, 09:40

zend problem is fixed now. But the scheduler does not send mails automatically. I think it has nothing to do with the aimeos-task.
If I find a solution I will post it here.
Best wiches and thx for the support.
Marcus

User avatar
aimeos
Administrator
Posts: 3097
Joined: 01 Jan 1970, 00:00

Re: Problem with sending scheduled e-mails

Post by aimeos » 19 Jun 2015, 10:05

In Roberts installation we've seen a misconfiguration by executing the e-mail jobs in the standard Aimeos scheduler task too. This causes log entries in the madmin_log table due to missing settings. Maybe there are also some hints in your log table.

WahnM
Posts: 12
Joined: 12 Jun 2015, 14:45

Re: Problem with sending scheduled e-mails

Post by WahnM » 19 Jun 2015, 12:46

phpmyadmin.jpg
phpmyadmin.jpg (92.17 KiB) Viewed 1569 times
products.jpg
products.jpg (29.77 KiB) Viewed 1569 times
I have found "Item with ID "" in "product.id" not found" in the madmin_log, but the producty have IDs?!

Any ideas?
M

WahnM
Posts: 12
Joined: 12 Jun 2015, 14:45

Re: Problem with sending scheduled e-mails

Post by WahnM » 19 Jun 2015, 12:48

Here is the task. Anything wrong?
task.jpg
task.jpg (37.08 KiB) Viewed 1568 times

Post Reply