Questions around the TYPO3 integration and plugins as well as Flow and NeosCMS
Forum rules: Always add your TYPO3/Flow, Aimeos and PHP version as well as your environment (Linux/Mac/Win)
#2547 by goerch
24 Feb 2016, 17:55
A new problem:

The basic modus is ok, but switching in Expert modus give me an 500 error. Error code in T3 is "Fatal error: Class 'Aimeos\MW\Translation\Zend2' not found in /xxx/typo3conf/ext/aimeos/Classes/Controller/ExtadmController.php on line 192."

T3 6.2.9, PHP 5.4.28 (because of that we use V 6.2.0 b) on nginx.

By the way:
In basic modus my firebug gives me an error "Error: Bootstrap tooltips require Tether (http://github.hubspot.com/tether/)", but i think, that is not essential.
#2551 by aimeos
24 Feb 2016, 18:21
goerch wrote:The basic modus is ok, but switching in Expert modus give me an 500 error.


Missed one occurrence where the old Zend library was used. Here's a new package:
https://aimeos.org/fileadmin/download/aimeos_16.2.0-b2.zip

goerch wrote:In basic modus my firebug gives me an error "Error: Bootstrap tooltips require Tether (http://github.hubspot.com/tether/)", but i think, that is not essential.


That's a warning for something we don't use. The basic admin interface is build on the upcoming Bootstrap 4 which also isn't stable yet.
#2555 by goerch
24 Feb 2016, 21:13
Ok, its a little bit step by step, thank you for your support. The good news is, the expert modus starts, i can see it. But the bad news is that the ajax loading failed on all tabs. Calling "http://www.xxx.com/typo3/mod.php?M=web_AimeosTxAimeosAdmin&moduleToken=172ea35ae2d847afafd8d06b42abd781e997755c&tx_aimeos_web_aimeostxaimeosadmin%5Bcontroller%5D=Extadm&tx_aimeos_web_aimeostxaimeosadmin%5Baction%5D=do" gives me in firebug: {"error":{"code":-32700,"message":"Invalid JSON encoded request"},"id":null}:
#2557 by goerch
24 Feb 2016, 22:57
I like to test development version :D . This works, the expert modus is working fine. Going in depth tomorrow. Thank you for your patience. The next problem is coming up: Creating the aimeos scheduler tasks shows only the title, no description or tasks are found or added fields e.g. email. Two error messages are displayed: "No translation directory for domain "controller/jobs" available". Other predefined T3 tasks are working. Looking tomorrow. Thank you.
#2560 by goerch
25 Feb 2016, 14:47
Thank you very much, looks very nice. Installation works fine. The scheduler bug is solved. If i find other essential bugs, i will report.
#2561 by aimeos
25 Feb 2016, 14:54
We want to offer the best possible solution, so the non-essential are equally important for us ;-)
Don't hesitate to tell us minor problems, oddities or features which would make your life easier.